Direktor Lučić u Herceg Novom: U planu vrijedne investicije za razvoj grada

Direktor Uprave javnih radova, Boro Lučić, i pomoćnica direktora Milica Bakić posjetili su Opštinu Herceg Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarali o modelima realizacije brojnih projekata u gradu u predstojećem periodu.


Sastanku u Kabinetu predsjednika Opštine prethodio je obilazak nekoliko lokacija na kojima se u narednom periodu očekuju radovi izgradnje, sanacije i rekonstrukcije, a to su naselje Bijela – izgradnja pasarele i naselje Nemila – regulacija vodotoka kod kružnog toka. Za oba projekta se očekuje raspisavanje tenderskog postupka tokom sljedeće sedmice.

Predstavnici Uprave javnih radova i lokalne samouprave obišli su Srbinu, odnosno lokaciju „Srpske zakladne pomorske škole“ osnovane još 1858. godine. Dogovoreno je da se krene sa izradom projektne dokumentacije, za šta su sredstva obezbijeđena u budžetu Uprave javnih radova.


Izrada projektne dokumentacije za rekonstruckiju škole u Srbini, sanacija klizišta i tvrđave Kanli kula, spajanje naselja Zelenika na glavni kanalizacioni kolektor i sanacija puta od Doma penzionera do magistrale, izgradnja pasarele u Bijeloj i regulacija vodotoka Nemila projekti su koji će biti realizovani u toku ove godine.

Pored tih, na sastanku se razgovaralo i o projektima koji će biti kandidovani da se finansiraju iz kapitalnog budžeta države za sljedeću godinu. Između ostalih, to su izgradnja nove škole u Igalu, izgradnja pristupne saobraćajnice za novu autobusku stanicu, izgradnja projekta novog stadiona FK Igalo, vodosnabdijevanje naselja Kameno, kao i izgradnja putne infrastrukture i prve faze vodovodne infrastrukture na poluostrvu Luštica.


Preko Uprave javnih radova Crne Gore realizovaće se investicije za Herceg Novi u vrijednosti od oko milion i po eura u ovoj godini, a već je potpisan i ugovor sa Opštinom za izgradnju lokalne putne infrastrukture u vrijednosti od 130 hiljada eura, za šta će tender biti raspisan tokom naredne sedmice.


Sastanku su prisustvovali potpredsjednica Opštine Herceg Novi Vesna Samardžić, menadžer Opštine Dušan Vukić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević, savjetnik predsjednika Nenad Vitomirović i predsjednik Mjesne zajednice Bijela, Nikola Samardžić.


OPŠTINA HERCEG NOVI / UPRAVA JAVNIH RADOVA

Author

Uprava javnih radova

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *