Ministar Mitrović i direktor Lučić u Mojkovcu: Crna Gora postaje zimski centar na Balkanu

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i Boro Lučić, v.d. direktor Uprave javnih radova posjetili su opštinu Mojkovac. Ministar Mitrović i direktor Lučić razgovarali su sa predsjednikom Opštine, Rankom Mišnićem, a obišao je i radove na Ski centru “Žarski”.


„Ovo je jedan od najljepših predjela na Bjelasici i predstavlja veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma. Posebno je značajan jer se planira izgradnja Ski centra „Žarski“ i njegovo povezivanje sa Ski centrom „Cmiljača“ koji pripada opštini Bijelo Polje. Realizacijom ovih projekata omogućićemo da mladi ostanu na sjeveru da žive, a korist će imati i lokalni poljoprivrednici“, rekao je Mitrović.


Direktor Uprave javnih radova Boro Lučić kazao je da Ski centar Žarski predstvalja dobar projekat od koga će svi imati koristi.


„Kada sve ovo bude umreženo i kada bude završeno biće ovo veliki projekat. On će donijeti mnogo i Mojkovcu i uopšte sjeveru. Crna Gora se pretvara u zimski centar na Balkanu“, rekao je Lučić.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić rekao je da očekuje da će se ubrzati dinamika radova na izgradnji Ski centra na Bjelasici.


„Drago mi je da je ministar prepoznao razvojne projekte Mojkovca. Što je prepoznao vrijednosti i kapacitete našeg dijela Bjelasice koje nam daju novu snagu da se u budućem periodu Mojkovac prepozna kao zimsko-ljetnji centar turizma“, rekao je Mišnić.


Realizacija projekta Ski centar “Žarski“ planirana je u dvije faze. Prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, primarne elektro energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza.


Ukupna ugovorena vrijednost usluga i radova za Ski centar “Žarski” iznosi 17.534.318,19 eura. Do 1. juna 2021. godine realizovana su sredstva u vrijednosti od 10.731.423,32 eura. Preostala sredstva u iznosu od 6.802.894,87€ će se isplatiti nakon što se stvore finansijski uslovi.


Planirano je da se do kraja 2024. godine završe svi ugovoreni radovi.


Izjave ministra Mitrovića, direktora Lučića i predsjednika Opštine Mišnića možete pogledati na ovom linku.


UPRAVA JAVNIH RADOVA / MINISTARSTVO EKOLOGIJE, PROSTORNOG PLANIRANJA I URBANIZMA

Author

Uprava javnih radova

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *